De routes

Er kan gekozen worden uit 2 verschillende route varianten een van 50 km en een van 100 km. Beide routes starten in Utrecht en gaan door de adembenemende natuur van de Utrechtse Heuvelrug.

Verschil tussen 50 km en 100 km
Bij het Nationaal Ouderenfonds vinden we het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen met de ebike rally. Daarom hebben we naast de echte challenge van 100 km waarbij je echt moet uitkienen hoe je het gaat redden met je accu ook een route van 50 km toegevoegd. Deze kortere route is voor elke ebike geschikt. Zeker wanneer je onderweg nog een keer stopt bij een van de rustpunten waar er voldoende gelegenheid is om je fiets bij te laden.

Welke plaatsen doe ik aan?
Utrecht is in 2019 tot de beste fietsstad ter wereld benoemd. Met de route van de e-Bike Rally 2020 wordt er door het groenste stukje van de Utrechtse Heuvelrug gefietst hier doe je de volgende plaatsen aan:

  • Bilthoven
  • Soesterberg
  • Amerongen
  • Doorn
  • Zeist

Grootste fietsenstalling ter wereld
Voor de laatste kilometers van de tocht hebben we een speciale route door de nieuwe fietsenstalling op Utrecht Centraal Station – de grootste fietsenstalling ter wereld met plek voor meer dan 12.500 fietsen op meerdere verdiepingen!

Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug
Naast de veluwe heeft de Utrechtse heuvelrug het grootste bosgebied van Nederland. De heuvels zijn grofweg 130.000 jaar geleden onstaan tijdens de laatste ijstijd. Tijdens de tocht kom je langs allerhande mooie natuur, dorpen en kastelen.

Pitstops en laadpunten
Gedurende de dag kom je langs verschillende checkpoint. Ook hier zal het Nationaal Ouderenfonds aanwezig zijn met stands om te vertellen over het belangrijke werk dat zij doen. Op deze punten kun je even bijkomen, je fiets opladen en zal er het nodige aanwezig zijn voor de interne mens.

Getoonde kaart is een indicatie van het fietsgebied. Uiteindelijke route wordt medio Februari 2020 bekend.